Hungary
United Kingdom
Germany
4400, Nyíregyháza Alkony u. 16.
Hungary
United Kingdom
Germany
1118 Budapest, Avar u. 37.

Néhány szó cégünkről

A Műforg Ezredév Kft.

Alapítva 1999-ben, jelenleg családi vállalkozásunk 70 képzett alkalmazottat foglalkoztat.

Telephelyek

Cégünk jelenleg három telephelyen működik:

 • Hajdúnánáson (Kelet-Magyarország),
 • Lövőn (Nyugat-Magyarország),
 • Kunszentmártonon (Kelet-Magyarország Középső része)

Tevékenységeink

Telephelyeinken a következő feladtok ellátásra van lehetőség


 • forgácsolt és mart alkatrészek gyártására

 • szerszámtervezésre

 • szerszámgyártásra

 • sajtolt, húzott és hajlított termékek gyártására

 • műanyag- és fémfröccsöntő szerszámok készítésére

 • Lézervágott termékek gyártására

 

Forgácsolt és mart alkatrészek gyártása

Üzemünk fő tevékenységi köre forgácsolt és mart alkatrészek gyártása automatikus és univerzális gépekkel.

Akár kétmillió darabszámos szériamunkákat is tudunk vállalni az ellenorsós esztergákon.

Tapasztalatunk és modern gépeink lehetővé teszik a termékek gazdaságos és komplett legyártását 1 mm-től 180 mm-es átmérőig.

 

Bővebben a forgácsolt és mart alkatrészekről ...

Szerszámtervezés, szerszámgyártás

Jól felszerelt gépekkel szerszámtervezés, szerszámgyártás.

Szerszámgyártó üzemünkben elsősorban sajtoló-, húzó- és hajlító szerszámok, de műanyag- és fémfröccsöntő szerszámok is készülnek. Konstruktőreink vevőinkkel szorosan együttműködve tervezik meg a szerszámokat.

A szerszámpróba sajtoló üzemünkben történik és a szerszámok átadása a mintadarabok jóváhagyását követően garanciával történik.

 

Bővebben a szerszámtervezésről, szerszámgyártásról ...

Sajtolt, húzott és hajlított termékek gyártása

Sajtoló üzemünkben 150 tonnáig különböző sajtoló gépek állnak a rendelkezésünkre, melyekkel az Ön sajtolt, húzott és hajlított termékeit az Ön igényeinek figyelembevételével gyorsan és gazdaságosan tudjuk legyártani.

 

A gyártás közbeni szerszámkarbantartást telephelyünkön, szerszámgyártó részlegünkben, soron kívül, rövid időn belül el tudjuk végezni.

 

Bővebben a sajtolt, húzott, hajlított termékekről ...

Folyamatos fejlesztés

Új eszközök beszerzése és modernizálás

Jól felszerelt gyáregységeink, cégünk alapelvének megfelelően, folyamatosan modernizálva van.

A vezetés a cég fennállása óta folyamatosan fejlesztéseket hajt végre, beruházásait az eszközök biztosítására és modernizálására fordítja.


Szerelési műveletek

Az üzemeink közötti szoros együttműködésnek és széles gyártási lehetőségeinknek köszönhetően lehetőségünk van szerelési műveletek elvégzésére is.

Magas minőségi szabványok

Minőségbiztosítás, környezetvédelem, minőségellenőrzés

Azért, hogy a saját magunkkal és vevöink által velünk szemben támasztott követelményeknek minél jobban megfeleljünk 2002-ben mindkét telephelyünkön bevezettük az ISO 9001-es minöségbiztosítási és 2003-ban az ISO 14001-es környezetvédelmi rendszert. A 2005-ös év végén az ISO/TS 16949:2002 autóipari beszállítói minöségellenörzési rendszer bevezetése is eredményesen lezárult. Ezeket a rendszereket évente megújítjuk.

Pályázati eredmények

A "MŰFORG EZREDÉV " Kft fémfeldolgozó kapacitásának fejlesztése

"A "MŰFORG EZREDÉV" Kft termelési kapacitásának bővítése új generációs gépekkel

Cégünk újabb páyazaton szerepelt sikeresen. A pályázat keretein belül sikeresen megnyertük 6 db NLX2500/700 CNC eszterga, 1 db CTX 510 CNC esztergagép vásárlását amivel meglevő és leendő Vevőink/Megrendelőink magasabb szintű  kiszolgálása a cél illetve egyéb más területeken is tudjuk használni. További gépek vásárlási jogát is megnyertük: 1 db TGPR 6060 CF100 SU megmunkálóközpont és 1 db ThermoCut lézer 6020 TG.


A pályázathoz kapcsolódó adatok


 • a kedvezményezett neve: "MŰFORG EZREDÉV" Gyártó- és Forgalmazó Kft.
 • a projekt címe: "A "MŰFORG EZREDÉV" Kft. termelési kapacitásának bővítése újgenerációs gépekkel"
 • a szerződött támogatás összege: 441.852.124 Ft
 • a támogatás mértéke: 50,0 %
 • a projekt tartalmának bemutatása: Csatolt mellékletben
 • a projekt tényleges befejezési dátuma: 2018. december 21.
 • a projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-15-2015-00274

"A "MŰFORG EZREDÉV" Kft termelési kapacitásának bővítése


Cégünk újabb pályázat sikerességével beszerzett egy NLX2000SY/500 CNC esztergagépet, a csapágygyűrű gyártás kapacitásának bővítése érdekében. Használatuk által rövidebb idő alatt elkészülő, magasabb minőségű és nagyobb mennyiségű termékek előállítására van lehetőségünk, ezáltal tovább erősítjük piaci pozíciónkat.

 

A pályázathoz kapcsolódó adatok


 • a kedvezményezett neve: MŰFORG EZREDÉV Kft
 • a projekt címe: "A "MŰFORG EZREDÉV" Kft termelési kapacitásának bővítése
 • a szerződött támogatás összege: 33.863.575,- Ft.
 • a támogatás mértéke: 50 %
 • a projekt tartalmának bemutatása: a pályázat keretében beszerzésre került 1 db NLX2000SY/500 CNC esztergagép a csapágygyűrű gyártás kapacitásának bővítése érdekében
 • a projekt befejezési dátuma: 2015.09.22
 • a projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-14-2014-00017

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:
44.975.564,- Ft


Cégünk a pályázat sikerességével beszerzett egy CTX 510 ECO V3 esztergagépet,egy  FS 640 SC Classic síkköszörű gépet és egy Global Performance CNC koordináta mérőgépet, amelyek az elérhető legmodernebb technológiát képviselik. Használatuk által rövidebb idő alatt elkészülő, magasabb minőségű és nagyobb mennyiségű termékek előállítására van lehetőségünk, ezáltal piaci pozíciónk erősödik.


A kedvezményezett neve, és elérhetőségei:

Műforg Ezredév KFT 4080 Hajdúnánás, Szabadság u. 53.

Weboldal:
Műforg Ezredév KFT http:\\www.muforg.hu


A közreműködő szervezet neve és elérhetősége:

MAG Zrt. Budapest 1139 Váci út 83., Center Point 2. irodaház

Weboldal:    
Nemzezi Fejlesztési Ügynökség http:\\www.nfu.hu

Magyar Gazdaságfejlesztési központ http:\\www.magzrt.hu

A MŰFORG EZREDÉV Kft. a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (továbbiakban NKFI Hivatal) PIACVEZÉRELT KUTATÁS-FEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS PROJEKTEK TÁMOGATÁSA című, 2019-1.1.1-PIACI KFI kódszámú pályázati felhívásra 2019.07.28. napon 2019-1.1.1-PIACI-KFI-2019-00370 azonosító számon pályázatot nyújtott be Hidegen sajtolt gyártmány nagysebességű gyártástechnológiájának kialakítása költséghatékony konstrukciós megoldással címmel. Támogató 2019. 12. 12-én kelt döntése alapján cégünk a Pályázatban részletezett projektjavaslat megvalósítására vissza nem térítendő támogatásban részesült a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból.

A projektjavaslat megvalósítása:
A MŰFORG EZREDÉV Kft. (www.muforg.hu) által megvalósítandó projekt egy Hidegen sajtolt gyártmány nagysebességű gyártástechnológiájának kialakítása költséghatékony konstrukciós megoldással.
Jelen projekt eredményeként az új szerszámok gyorsabb, flexibilisebb alakformálást, a finomabb geometria kialakítását és ezzel együtt várhatóan az alacsonyabb selejt számot is lehetővé teszi.


Ez három részfejlesztést foglal magában:

 • Anyagtudományi kutatások a saruanyag hajlíthatósága szélső értékeinek modellezésére
 • A hajlító szerszám tervezési protokolljának kidolgozása
 • A komplett hajlítási technológia kidolgozása és a tervezési modell validálása

K+F szolgáltató eredménye:Az ideális saru anyag mechanikai paramétereinek meghatározását és a köztük lévő összefüggések feltárását végezik el nagy számú, eltérő anyagú és eltérő hő- és felületi kezeléseken átesett anyagoknál. A különböző szerszámváltozatokkal létrehozott sarukból készített saruzások műszaki megfelelőségének ellenőrzése villamos/termikus módszerrel végzett vizsgálattal: feszültségesés,melegedés,határmelegedés paramétereinek meghatározása. A saru anyaga és a hajlító szerszám paraméterei saruzás minőségi paramétereivel való összefüggésének vizsgálata, modellek felállítása. ICP-AES műszeres elemanalitikai vizsgálatok.
A projekt keretein belül konkrét, új formákat, formai elemeket létrehozó szerszámkészlet elkészítését és az elkészítés során történő mérések alapján a tervezési paraméterek lépésszám, löketsebesség, alakítás formája, mértéke és a vizsgált anyag sérülékenysége közötti összefüggésrendszer feltárását tervezzük elvégezni. A fejlesztés során létrejön egy tudásbázis, ami a további szerszámfejlesztéseket teszi könnyebben tervezhetővé. A tudásbázison alapulva a fejlesztéssel létrejövő eredményként:1) Olyan szerszámkonstrukció, amely biztosítja, hogy a szerszám az előírt 140 löket/perc sebesség esetén se károsodjon, közbenső karbantartásokkal biztosítsa a 3.000.000 löket élettartamot.2) Crimp hajlítási technológiájának kidolgozása. Az összefüggésrendszer vizsgálatával anyagtechnológiai ismereteket is nyerünk. A projekt keretében a prototípus, majd további egyedi szerszámok tervezéséhez és gyártásához szükséges feltételeket kívánjuk megteremteni. A projekt eredménye, hogy létrehozzon egy szerszámfejlesztési belső szabványt, és a költségcsökkentés. A létrejövő eredmény konkrét neve a készregyártó szerszám.
 


A "MŰFORG EZREDÉV" KFT. Gépjármű menetstabilizáló eszköz kifejlesztése pályázata

 

 • a kedvezményezett neve: "MŰFORG EZREDÉV" Gyártó- és Forgalmazó Korlátolt Felelősségű Társaság
 • a projekt címe: Gépjármű menetstabilizáló eszköz kifejlesztése
 • a szerződött támogatás összege: 200 917 246 Ft
 • a támogatás mértéke: 45 %


A projekt tartalmának bemutatása:


Projektünk keretében egyedülálló műszaki megoldásra alapozva új gépjármű menetstabilizáló eszközt fejlesztünk ki, melynek gyártásával és forgalmazásával új piaci lehetőségek nyílnak meg vállalkozásunk számára.


Az új önálló menetstabilizáló rendszer a már szokásosan alkalmazott rendszerektől függetlenül és azok működése mellett bármilyen kocsi típusba beépíthető lesz, akár utólag is. A szerkezet működés közben valódi oldalirányú ellenerőt képes kifejteni a kocsira, ezáltal önmagában vagy a meglévő rendszerek mellett használva is megsokszorozza az autók úttartási képességét a tapadási viszonyoktól függetlenül.


A projektünk során létrehozott prototípus új műszaki, tudományos eredmény kidolgozásával jött létre, hiszen számos vizsgálat, szimuláció, kísérlet és teszt révén alakítjuk ki. Projektünk során a fejlesztésben részt vevő dolgozóink bérköltsége, anyagköltség a prototípusok kialakításához, valamint a külső tesztelési munkák költségei merülnek fel.


Projektünket 24 hónap alatt kívánjuk végrehajtani a fejlesztés alapját adó találmány hasznosítási és fejlesztési jogainak birtokában. Az új eszköz kifejlesztése révén a hazai és nemzetközi piacon is jól eladható termékkel jelenhetünk meg.


A projekt tényleges befejezési dátuma: 2019.12.31


Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2017-00039

 

A sajtóközleményt teljes terjedelmében az alábbi linkre kattintva olvashatja.

Sajtóközlemény